Η Life Saving Acdemy διοργανώνει σχολείο διασωστών ποταμών-ορμητικών νερών με σκοπό τη βελτίωση των ναυαγοσωστών για πιο αποτελεσματική ικανότητα στις διασώσεις στη θάλασσα αλλά και για επαγγελματίες/σώματα ασφαλείας που εργάζονται κοντά σε ποτάμια και χείμαρρους.

 

Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη των αθλημάτων και των δραστηριοτήτων μέσα στα Ελληνικά ποτάμια είναι όλο και μεγαλύτερη. Όλα τα extreme sports που γίνονται στα ποτάμια όπως κανόε-καγιάκ και ράφτινγκ, χρειάζονται γνώσεις διασώστη ποταμού/ ορμητικών νερών.

 

Άτομα που υπηρετούν σε σώματα ασφαλείας όπως πυροσβέστες και ΕΜΑΚ, μπορεί να βρεθούν σε καταστάσεις όπου θα πρέπει να βουτήξουν σε ορμητικά νερά που εγκυμονούν κινδύνους από τους στροβιλισμούς που κάνει το νερό αλλά και τα βράχια που να μπορεί να προσκρούσουν με δύναμη. 

 

Η εκπαίδευση ολοκληρώνεται σε 1 Σαββατοκύριακο, σε συνεργασία με την εταιρεία ALPIN CLUB στον ποταμό Εύηνο. 

 

O εκπαιδευόμενος αποκτάει τις γνώσεις Βασικό Επίπεδο Εκπαίδευσης στην Ασφάλεια και στη Διάσωση και οι γνώσεις επεκτείνονται και στο προχωρημένο επίπεδο εκπαίδευσης στην Ασφάλεια και στη Διάσωση και σε πιο πολύπλοκες μορφές διάσωσης μέσα στο ποτάμι.